Kispesti konteó

Van nekem egy összeesküvés-elméletem, mely Hemingway óta nem hagy nyugodni. Persze, ha nem olyan eredményeket látnánk az új tulajdonosokkal, mint amilyeneket látunk, valószínűleg elhalt volna a fejemben ez az elmélet, de egyelőre az új tulajdonos regnálása alatt látottak akár még igazolHATják is azt. Nem állítom, hogy teljesen koherens az elmélet, de -számomra- teljesen logikusnak tűnik.

Dióhéjban az elmélet:

Szerintem az a középtávú (3-5 éves) terv, hogy a -lehetőleg enbékettőig- lerohasztott, de elismertséggel, erős szurkolói bázissal, valamint -relatíve- jól müködő akadémiával rendelkező Honvédot egyesítik a –most– jól teljesítő, de amúgy semmiféle hagyománnyal, szurkolótáborral nem rendelkező fejér megyei falusi kiscsapattal, akinek viszont az akadémiája nem nagy durranás.

Az akadémiai képzés leköltözik abba a faluba, jó infrastruktúrába, míg a falu csapata a Honvéddal összevonva “Puskás-Honvéd”, vagy hasonló néven indulna az NB I-ben.

A szurkolói haragot majd azzal csillapítják, hogy “de hát Öcsi bácsi hagyatéka így visszatért Kispestre“, meg “különben sem szabad széllel szemben pisilni“, és voila, már meg is szűnt az a Honvéd, amit mi ismerünk-szeretünk.

Persze, most mondhatjátok, hogy “immortalis, micsoda libsi nyígás ez, egy hülyegyerek vagy, elfeküdted a szádat és hülyeségeket beszélsz, ez nem fordulhat elő!“, de hadd tegyek fel egy kérdést! Gondolta volna 2010-ben bárki azt, hogy egy fejér megyei apró falu csapata a dobogó második fokán állva nemzetközi szereplésre fog készülni? Esetleg azt, hogy egy Kisvárda, vagy Mezőkövesd stabil tagja lesz az NBI-nek, míg olyan nagynevű és nagy hagyománnyal rendelkező klubok, mint a Vasas, a Debrecen, a Nyíregyháza (tetszőlegesen folytatható sor) a másodosztályban fog vergődni?

Én örülnék a legjobban annak, ha valaki meg tudna győzni arról, hogy a fent leírtak teljes mértékben elképzelhetetlenek, és csak az én kispestért aggódó bomlott elmém zavaros szüleménye, nincs miért aggódnom. Ismétlem: meggyőzni, érvekkel, nem csak hőzöngve elküldeni a kurvaanyámba.

Zárásként hadd idézzem ide Shakespeare Poloniusiának elhíresült mondását a Hamletből:

Őrült beszéd, őrült beszéd: de van benne rendszer.

Szerző: mr._immortalis