Írj te a Kispestről!

Közösségi blogfelület indítása következik.

  • Sokan nem szívlelik a Facebookot és az egyéb közösséginek nevezett felületeket, nem kívánnak a felületeiken jelen lenni, tartalmat létrehozni.
  • Ennek a sokaságnak egy része mégis szeretné elmondani a véleményét a Kispestről, és azt sem veti meg, ha a véleménye több felhasználóhoz is eljut.
  • Nekik készült most ez az oldal: kiskoz.taccs.hu
  • KisKöz, mint Kispesti Közösség.

Ha úgy érzed, hogy szeretnél tartalmat gyártani, akkor tessék, itt a lehetőség.

Egyelőre létrehoztunk egy oldalt (ezt), és hozzá egy szerzői jogosultsággal rendelkező fiókot (kiskoz), amihez bárkinek szívesen odaadjuk a jelszót, ha ír egy levelet a hanta@taccs.hu címre (vagy ide kattint), és máris bármikor kitehet saját posztot! Innentől pedig már saját döntés, hogy ha akarja, akkor beleírja a nevét a címkék közé, vagy aláírja a posztot, esetleg névtelenül ír, esetleg saját fiókot igényel (l. kissé lentebb).

Bekötöttük a Disqust, vagyis a posztok alatt lehet kommentelni. Moderátorságot is szabadon osztunk, szintén csak jelentkezni kell hozzá.

A posztjaidat innentől úgy futtatod meg, ahogy csak szeretnéd, ott osztod meg, ahol jónak látod, annak mutatod meg, akinek akarod. A te tartalmad, a te döntésed.


A WordPress felülete egyszerű, csak az Új bejegyzés gombra kell kattintani, és máris mehet a móka. Ha kész vagy, adhatsz hozzá képet, kiemeltet és szövegközit egyaránt (az egyetlen kitétel, hogy a képek jogszerűen felhasználható forrásból származzanak), címkéket állíthatsz be, majd publikálhatod, vagyis kiteheted az internetre!


Amennyiben alakulás lesz, az oldalhoz könnyedén hozzáadhatunk újabb felhasználókat (illetve, ha már ismerünk, és jelzed a leveledben, akkor neked alapból létrehozunk egyet), ehhez mindössze egy felhasználónevet, és egy email-címet kell megadnod, ahová a (természetesen megváltoztatható) jelszavadat ki tudjuk küldeni. Innentől bárki a saját nevében, becenevén posztolhat. A regisztrált felhasználók jogai megegyeznek, valamint alapértelmezetten moderátorok lesznek a felületen.

Részünkről (RW, vh) az oldal üzemeltetésén kívül semmilyen formában nem kívánunk részt venni akár a tartalmak előállításában, akár a tartalmak feletti kontrollban. Gondokkal, bajokkal tessenek egymáshoz, illetve a közösséghez fordulni.